3. 11. 2016.| Likovni program

3-14. novembar, Galerija

Otvaranje: četvrtak, 3. novembar, 19.00

 I OVO SU KNjIGE... NOJZAC - Tatjana Dukić Počuč

 

Knjige sa znakom Nojzaca ne padaju u oči uobičajenom vizuelnom agresijom, dizajnom kome je cilj da privuče pažnju, nego upravo obrnuto, odsustvom agresije, vizuelnim stavom prema sadržaju knjige formom crteža slobodnom rukom (iako digitalne alatke nisu uskraćene). Crtanje nije samo način prezentovanja, već i razumevanja i doživljavanja sadržaja knjige, te daje personalni pečat rešenjima edicije. Svako rešenje može mimo korica voditi svoj samostalni život kao umetničko delo, a to je i koncept ove izložbe - predstaviti finalno rešenje korica, ali i crteže od kojih su one nastale, približavajući publici proces stvaranja i promišljanja.

 

Tatjana Dukić Počuč je diplomirala 2004. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, likovni odsek, smer grafičke komunikacije. Živi i radi u Novom Sadu, a bavi se grafičkim dizajnom, crtežom i grafikom.

 

Nakon otvaranja izložbe, u saradnji sa književnim programom DKSG, u Klubu-knjižari Magistrala biće održan razgovor o knjigama izdavačke radionice Nojzac iz Novog Sada, sa početkom u 20.00 časova.