8. 12. 2018.| Likovni program

Subota 8. i nedelja 9. decembar, od 17.00 do 21.00, Galerija

MIMSKO POLjE, radionica internet mimova

 

Poznata hit radionica Prošireno polje, šesta po redu saradnja izmeđuDoma kulture Studentski grad i izdavačke kuće Kornet iz Beograda, ove godine desiće se pod nazivom Mimsko polje. Radionica će biti posvećena internet fenomenu mimu (meme). Mimovi su vizuelno-tekstualni aranžmani koji zadržavaju već postojeće vizuelno rešenje menjajući tekstualni sadržaj, ili obrnuto. Osnovna osobina mima je da je viralan (širi se velikom brzinom, poput virusa, internetom), što znači da je i aktuelan.

 

Ponesite svoje mobilne telefone, tablete ili laptopove. Instalirajte sami ili uz našu pomoć pronađite mobilne aplikacije ili onlajn generatore mimova. Dođite da razigramo mozgove praveći  mimove a onda ih pustimo na internet.

 

Ko nema digitalne naprave sa aplikacijama moći će da učestvuje u podradionici Prošarano bolje analognih kolaža koju će voditi Šejma Prodanović, vizuelna umetnica iz Beograda i dugogodišnji učesnik Pproširenog polja.

 

Radionica i podradionica su otvorene za sve umrežene i neumrežene, za androide i i Osovce i one koji to nisu.

 

Urednici Mimskog polja: Maida Gruden (DKSG)i Pavle Ćosić (Kornet) uz pomoć svih članova fb grupe Naš jezik i šire, koji svojom aktivnošću pomažu da shvatimo šta predstavlja mim kao viralni fenomen i koje su njegove karakteristike.