24. 1. 2019.| Književni program

Četvrtak, 24. januar, 19.00 - 21.00 / Magistrala DKSG

POSTNINOVSKE ČARLIJE
Nesveobuhvatna smotra domaćih romanopisaca s kritičarima koje su izabrali

 

19.15. SANJA NIKOLIĆ / razgovara Teofil Pančić

 

Sanja Nikolić (Split, 1976) diplomirala Filozofiju na Beogradskom univerzitetu. Živi u Berlinu. Sila i Soni u Berlinu je njen prvi roman.

Teofil Pančić (Skoplje, 1965), kolumnista i kritičar Vremena, politički komentator Radija Slobodna Evropa. Dobitnik nagrade Dušan Bogavac za etiku i hrabrost. Autor knjiga eseja.

 

19.45 BOJAN BABIĆ / razgovara Tamara Krstić

 

Bojan Babić (Beograd, 1977) diplomirao na katedri za Srpsku i svetsku književnost. Dobio nagradu Fonda Borislav Pekić, bio u užem izboru za Ninovu nagradu. Piše priče i romane. Yahoo je njegov peti roman.

Tamara Krstić (Beograd, 1977) diplomirala Srpski jezik i književnost. Novinarka Radio Beograda I, književna kritičarka. Članica Ninovog žirija.

 

20.15 MUHAREM BAZDULJ / razgovara Miroljub Stojanović

 

Muharem Bazdulj (Travnik, 1977), pisac, novinar i prevodilac. Piše romane, priče i eseje. Objavljuje tekstove u sarajevskom Oslobođenju, Politici i Nedeljniku. Dobitnik novinarskih nagrada za hrabrost, istraživačko novinarstvo i komentar. Prevodi s engleskog jezika. Kvadratni koren iz života je njegov osmi roman.

Miroljub Stojanović (Priština, 1958) o filmovima i knjigama objavljivao u brojnim časopisima, novinama i publikacijama, posebno akcentujući azijske kulture.

foto: Srđan Veljović
foto: Dušica Stojanović