24. 11. 2017.| Akademski filmski centar

Petak, 24. novembar, 18.00, Mala sala

Akademski filmski Zagreb u Beogradu

SANјA KOVAČEVIĆ, KVALITETNE TV SERIJE, MASTERKLAS

 

Masterklas o dramaturgiji i produkciji kvalitetnih TV serija iz ugla scenarističke teorije i prakse. Namenjen je pre svega studentima dramaturgije, ali je otvoren za sve zainteresovane, uz prethodnu prijavu na: afc-program@dksg.rs.   

 

Sanja Kovačević je diplomirala dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Kao glavna scenaristkinja radila je na dramskoj seriji Dobre namjere, na brojnim humorističkim serijama, te kao kreativna producentkinja. Napisala je desetak otkuplјenih scenarija za dramske TV serijale i film. Scenario za dugometražni film The House je nagrađen nagradom Balkanskog filmskog fonda na festivalu u Solunu i nagradom Mediteranskog filmskog instituta. Po scenariju za kratkometražni film snimlјen je Kanal, deo omnibusa Zagrebačke priče (2009). Predavala je produkcijski menadžment na Studijima za film, TV i nove medije u Zagrebu. Vodila je televizijske i filmske radionice scenarija (Akademija dramske umjetnosti, Vukovar film festival, CeKaPe), a radi i kao skript-doktorka. Autorka je nekoliko izvedenih radio drama, a filmske studije povremeno objavlјuje u Hrvatskom filmskom lјetopisu.

 

Akademski filmski centar (AFC) Doma kulture Studentski grad u Beogradu organizuje program pod nazivom Akademski filmski Zagreb. Svake srede u novembru biće održan po jedan filmski program zagrebačkih produkcijskih kuća bliskih AFC-u (kratki, animirani, eksperimentalni, studentski, kinoklubaški filmovi), a tokom nedelјe i jedno javno predavanje ili masterklas zagrebačkih proučavalaca filma, televizijskih serija, animacije, pokretnih slika svih vrsta.