ОРГАНСКО И МОДИФИКОВАНО
Понедељак, 3. октобар, 19.00, Мала сала
Уравнотежена, ефикасна и квалитетна пољопривреда
ОРГАНСКО И
Понедељак, 3. октобар, 19.00, Мала сала
Уравнотежена, ефикасна и квалитетна пољопривреда
ОРГАНСКО И МОДИФИКОВАНО
Стање у старој и новој производњи хране
Говори: Славољуб Лекић
У производњи хране је већ пређена осетљива граница између чистих и генетски модификованих производа. На незаситом тржишту прехрамбене индустрије владају џиновске корпорације, које се често не обазиру на здравствене последице употребе модификованих производа. Одатле су потекле научне реакције за и против конзумирања, којима су се прикључили и бројни еколошки покрети. Такође, све је популарнија идеја органске производње, без употребе штетних хемијских супстанци, пестицида и хербицида. О свему овоме говори професор Пољопривредног факултета Славољуб Лекић.