ОРГАНСКО И МОДИФИКОВАНО

Понедељак, 3. октобар, 19.00, Мала сала Уравнотежена, ефикасна и квалитетна пољопривреда ОРГАНСКО И

Понедељак, 3. октобар, 19.00, Мала сала

Уравнотежена, ефикасна и квалитетна пољопривреда

ОРГАНСКО И МОДИФИКОВАНО

Стање у старој и новој производњи хране

Говори: Славољуб Лекић

 

У производњи хране је већ пређена осетљива граница између чистих и генетски модификованих производа. На незаситом тржишту прехрамбене индустрије владају џиновске корпорације, које се често не обазиру на здравствене последице употребе модификованих производа. Одатле су потекле научне реакције за и против конзумирања, којима су се прикључили и бројни еколошки покрети. Такође, све је популарнија идеја органске производње, без употребе штетних хемијских супстанци, пестицида и хербицида. О свему овоме говори професор Пољопривредног факултета Славољуб Лекић.

Top