МЕНТАЛНО ЗДРАВЉЕ У ФОКУСУ

2 - 12. октобар, Хол Библиотеке

 

Припремила: Наташа Папић

Светски дан менталног здравља установила је Светска федерација за ментално здравље 10. октобра 1992. године. Обележава се ради подизања свести о кључним програмима менталног здравља. Циљ је да се кроз сарадњу са различитим партнерима предузему акције и створе трајне промене. Скреће се пажња на развој иницијатива које се фокусирају на различите аспекте заштите менталног здравља. Овогодишња тема истиче важност менталног здравља на радном месту и стварања и неговања окружења које подржава и негује ментално благостање свих запослених. Библиотека ДКСГ ће овим поводом представити публикације из нашег фонда из области психологије.

ЦЕЗАМ (скраћеница за Центар за младе) основала је Радна група Владе Републике Србије за подршку менталном здрављу и сигурности младих, а о њиховим активностима се можете информисати на https://www.instagram.com/cezam.bgd/

На сајту Градског завода за јавно здравље можете пронаћи малу брошуру о начинима како да очувате и унапредите своје ментално здравље и изборите се са стресом на прави начин. Скенирајте бар код и погледајте брошуру.

Top